Zeci de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Poliţia de Frontieră / Facebook
Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din punctele de trecere Nădlac 2 şi Salonta au depistat 68 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka şi India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unui automarfar şi unei autoutilitare, ambele înmatriculate în România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi metalice şi instalaţii sanitare pentru societăţi comerciale din Olanda şi Franţa. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 50 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh şi Nepal, intraţi legal în România în baza documentelor personale”, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Într-un alt caz înregistrat tot la acelaşi punct de trecere a frontierei, la controlul de pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat un cetăţean român, conducând un autoturism înmatriculat în România. În urma controlului, au fost descoperite, pe bancheta din spate, respectiv în portbagajul autoturismului, cinci persoane. După conducerea acestora la sediul sectorului şi efectuarea verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, intraţi legal în România, menţionează Poliţia de Frontieră.

La Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, colegii noştri au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetăţean german. În urma verificării, au fost descoperiţi, într-un locaş special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan şi India, ce au intrat în România în baza documentelor personale. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată în comunicat.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: