Skip to content
Coronavirus

Zeci de jandarmi din Dolj, infectaţi cu coronavirus  

facebook

Zeci de jandarmi din Dolj şi Gorj au fost testaţi pozitiv la coronavirus, după ce un jandarm întors dintr-o misiune a început să se simtă rău, iar altul a acuzat şi el simptome specifice bolii. Un detaşament întreg al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova a intrat în izolare, iar ancheta epidemiologică s-a extins imediat în trei judeţe.

În prima perioadă a lunii aprilie, 13 jandarmi de la Gruparea Mobilă din Craiova au fost într-o misiune într-o localitate din Gorj. La revenire, unul dintre jandarmi a spus că nu se simte bine, dar crede că a răcit în misiune. A fost consultat de medicul de familie şi i s-a recomandat să meargă acasă. Se întâmpla pe data de 16 martie.

" "
" "

Câteva zile mai târziu, un alt jandarm, care suferă de astm, a spus şi el că nu se simte prea bine. Şi el a primit aceeaşi recomandare. Cel de-al doilea jandarm a hotărât să meargă la o clinică privată să facă un test rapid. Rezultatul a fost negativ. În următoarea zi, însă, a început să scuipe sânge şi a sunat imediat la 112. Jandarmul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova împreună cu socrii săi, care şi ei manifestau simptome specifice Covid 19. Pe data de 24 aprilie au venit rezultatele testelor. Jandarmul şi socrii săi au fost confirmaţi pozitiv la coronavirus. În următoarea zi, acelaşi rezultat l-au primit şi soţia şi copilul jadarmului.

Conducerea Jandarmeriei Craiova a dispus ca tot Detaşamentul din care făcea parte jandarmul confirmat să fie scos din misiune, astfel că 74 de jandarmi au intrat în izolare. „Prima dată au ieşit pozitiv şapte jandarmi, apoi opt şi ultima dată 13”, au declarat reprezentanţii Prefecturii Dolj, conform adevarul.ro.

Bilanţul la Dolj în dimineaţa de 30 aprilie era următorul: 28 de jandarmi pozitivi, 46 în izolare. Aceştia din urmă au primit în mare parte rezultatele testelor. 40 dintre ei sunt negativi, dar rămân în continuare la domiciliu, iar alţi şase încă aşteaptă rezultatele testelor.

Ancheta epidemiologică s-a extins şi la Gorj, dar şi la Olt, acolo unde unii dintre jandarmii confirmaţi au intrat în contact cu mai mulţi poliţişti. La Gorj, zece jandarmi au fost izolaţi. Unul dintre ei a ieşit pozitiv. La Olt, 14 agenţi de poliţie sunt în izolare şi aşteaptă rezultatul testelor.

Aproape 100 de oameni, adulţi şi copii, contacţi direcţi ai jandarmilor confirmaţi au intrat şi ei în izolare şi aşteaptă să vadă dacă vor prezenta simptome pentru a putea fi testaţi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *