Skip to content
Educație

Zeci de mii de elevi riscă să nu aibă media încheiată, din cauza lipsei accesului la învăţământul online

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministerul Educaţiei arată că aproximativ 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată la sfârşitul semestrului I, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal. Alte cauze sunt neparticiparea la cursuri şi situaţiile medicale. Ministrul Sorin Cîmpeanu şi reprezentanţii inspectoratelor şcolare au discutat măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.

" "
" "

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000„, se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, măsurile necesare identificate până în prezent sunt: desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea; posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *