Skip to content
Politică

Zeci de mii de euro, alocaţi pentru IMM-uri. Virgil Popescu (PNL) are încredere în guvernul Cioloş

Zeci de mii de euro vor fi alocaţi, de către actualul Guvern, pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu are încredere în cabinetul condus de către Dacian Cioloş.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, politicianul aminteşte că Partidul Național Liberal a susținut întotdeauna finanțarea IMM-urilor, iar în proiectul programului de guvernare al PNL, reprezentanţii formaţiunii au redactat mai multe soluții, pentru a încuraja antreprenorii români să investească în economia națională.

„Anul 2016 începe cu o veste bună, după ce Guvernul a anunțat un proiect prin care intenționează să acorde până la 55.000 de euro fabricilor private, care intră în categoria IMM. Această măsură a fost propusă de PNL în programul nostru de guvernare și apreciem decizia Ministerului Economiei  de a pune la dispoziție un buget de 60,8 milioane lei (aproximativ 13 milioane euro), care ar trebui să ajungă la 244 de IMM-uri ce dețin o fabrică de mici dimensiuni. Fiecare beneficiar poate primi până la 55.000 de euro, dar această sumă trebuie să reprezinte 90% din investiție. Diferența de 10% va fi acoperită de întreprinzător.

Prin acest proiect am speranța că va continua programul național de creștere a numărului de locuri de muncă. Dintr-un raport al Ministerului Economiei, reiese că, în anul 2015, programele de sprijinire a înființării și dezvoltării IMM-urilor au oferit 6.195 de locuri de muncă și 450 de investiții în mediul rural. Totodată, îmi doresc ca tot mai mulți tineri fără loc de muncă să fie ajutați de astfel de proiecte și să-și asigure un trai decent.

După mai multe decizii care au vizat bugetarii, Guvernul Cioloș ne demonstrează că se gândește și la sectorul privat, cea mai importantă ramură a economiei naționale. În condițiile în care companiile de stat înregistrează numeroase probleme, Executivul trebuie să-și îndrepte atenția spre acele măsuri care să sporească investițiile în sectorul privat și să obțină câștiguri financiare din colectarea taxelor și impozitelor. IMM-urile au nevoie de tot sprijinul autorităților române pentru a se integra în mediul de afaceri românesc și să fie capabile să genereze profit în urma activităților comerciale”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *