Protest masiv la Budapesta faţă de guvernul Orban. Zeci de mii de oameni, adunați în jurul unei figuri a opoziției

Viktor Orban
Sursa foto: Orban Viktor

Zeci de mii de unguri au răspuns la apelul unei figuri în ascensiune a opoziţiei la Viktor Orban, vineri, și s-au adunat în centrul Budapestei. Indignarea este încă prezentă după graţierea acordată într-un dosar de pedofilie, scrie AFP.

Să creăm o forţă căreia să i se alăture toţi ungurii bine intenţionaţi care vor să lucreze pentru ţara lor„, a declarat în faţa mulţimii Peter Magyar, care a preluat conducerea unuia dintre cele mai mari proteste faţă de premierul naţionalist.

El şi-a înmulţit acuzaţiile contra guvernului de când fosta sa soţie, Judit Varga, s-a retras din viaţa publică deoarece şi-a dat acordul, în calitate de ministru al justiţiei, pentru decizia de a graţia un condamnat implicat într-un caz de pedofilie.

Vineri, Peter Magyar a chemat ca Ungaria să se conformeze poziţiilor partenerilor săi occidentali, denunţând „oligarhia” care „ruinează” ţara. El a pledat, de asemenea, pentru revenirea la independenţa procuraturii şi a presei, precum şi aderarea Ungariei la Parchetul European.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: