VIDEO Zeci de mii de oameni participă la un marș pro-palestinian în Londra

UK Londra
Sursa foto: Jack Lucas Smith on Unsplash

Zeci de mii de susţinători ai cauzei palestiniene au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, după ce în apropiere au avut loc încăierări între protestatari de extremă dreapta şi poliţie, care a lansat o operaţiune de amploare pentru a evita ciocnirile, relatează Reuters.

Marşul pro-palestinian a atras contra-protestatari din partea unor grupuri de dreapta, cu ocazia Zilei Armistiţiului, când este marcat sfârşitul Primului Război Mondial şi care implică comemorări ale britanicilor căzuţi în lupte.

„Marşul naţional pentru Palestina” este cel mai recent dintr-o serie de manifestări de susţinere a palestinienilor şi de apel la încetarea bombardamentelor Israelului asupra Fâşiei Gaza. Miniştrii ceruseră anularea acestui eveniment, deoarece cade de Ziua Armistiţiului. Poliţia a declarat că grupurile de extremă-dreapta care se opun marşului au fost prezente în centrul Londrei în „număr semnificativ”, ceea ce a dus la încăierări cu forţele de ordine în apropierea memorialului de război Cenotaf, în zona Palatul Parlamentului şi în apropiere de Westminster.

Agenţi în echipament antirevoltă au încercat să îi reţină pe protestatarii de extremă-dreapta, unii dintre ei aruncând în ei cu sticle, iar maşinile de poliţie au răsunat în tot oraşul pentru a răspunde la reclamaţii privind tensiunile de pe străzi, scrie News.ro.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, şi prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, au acuzat-o pe ministrul de interne Suella Braverman că a încurajat extrema dreaptă, după ce aceasta a acuzat poliţia la începutul săptămânii că a favorizat „mulţimile pro-palestiniene”.

„Scenele de dezordine la care am asistat din partea extremei drepte la Cenotaf sunt un rezultat direct al cuvintelor ministrului de interne”, a acuzat Khan pe reţelele sociale.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL