Skip to content
Sport

Zeci de mii de pelerini și-au petrecut noaptea stând la rând la moaștele Sfintei Parascheva

doxologia.ro

Zeci de mii de pelerini și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă stând la rând la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, care este prăznuită în fiecare an pe data de 14 octombrie.

Astel, este vorba despre peste 40.000 de pelerini, potrivit unor surse oficiale citate de Hotnews. Ei au stat la o coadă de aproximativ cinci kilometri, infruntand frigul pentru a ajunge sa se inchine la raclele cu moastele Sfintei Parascheva si ale Întâiei Mucenițe Tecla, care au fost aduse de la manastirea Neamt.

Din cauza frigului, a oboselii si a lipsei de mancare, in cursul noptii 100 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din partea echipelor de prim-ajutor de la Serviciul Judetean de Ambulanta, Crucea Rosie sau SMURD. Alte 14 persoane au avut nevoie de asistenta medicala specializata, motiv pentru care au fost duse la spital.
Cei mai multi dintre pelerini stau la rand din cursul zilei de vineri, special pentru a se inchina sambata, de hramul Cuvioasei Parascheva, la racla sfintei, precum si la racla Mucenitei Tecla. Moastele celor doua sfinte sunt depuse intr-un baldachin special amenajat in Curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.
Sambata, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, este programată Slujba Sfintei Liturghii oficiata special de hramul Sfintei Parascheva. Ceremonialul religios se va desfasura in curtea Catedralei Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *