Skip to content
Politică

Zeci de mii de protestatari în Franța: Actul 8 al vestelor galbene

Libertatea

“Vestele galbene” s-au mobilizat, sâmbătă, pentru a opta oară în ultimele luni, pentru a protesta faţă de politica fiscală şi socială a guvernului francez. La manifestaţii au participat 50.000 de francezi, ceea ce este echivalentul a“puţin mai mult de o persoană pe comună”, conform ministrului de Interne, Christophe Castaner, relatează lci.fr.

“50.000 înseamnă puţin mai mult de o persoană pe comună a Franţei. Aceasta este realitatea mişcărilor de astăzi ale vestelor galbene. Deci vedem că această mişcare nu este reprezentativă pentru Franţa”, a spus Castaner, potrivit news.ro.

Presa franceză notează că manifestaţiile au fost marcate şi de incidente, iar la Paris au fost reţinute 24 de persoane. La Lille au manifestat peste o mie de “veste galbene” şi au fost reţinute 42 de persoane.

Au avut loc proteste şi la Marsilia, Bordeaux, Toulouse, Lyon, Saint-Etienne şi Rouen.

La Paris, unde au manifestat câteva mii de persoane circulaţia pe bulevardul Champs-Elysees, blocat de protestatari, s-a reluat la ora locală 19.15. Spre finalul zilei, au avut loc incidente, manifestanţii aruncând cu diverse obiecte spre forţele de ordine, iar acestea ripostând cu gaze lacrimogene. Maşini şi scutere au fost răsturnate şi incendiate pe bulevardul Saint-Germain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *