Skip to content
Politică

Zeci de mii de recenzii false pentru produse de pe Amazon, vândute pe grupuri de Facebook

Footwear News

Facebook nu reușește să închidă grupurile de pe plataforma sa unde se vând recenzii false pentru produse de pe Amazon. O investigație realizată de Which? (Asociația Consumatorilor din UK) arată că într-o perioadă de 30 de zile, recrutorii au adăugat mai mult de 55.000 de postări pe grupurile de Facebook, prin care ofereau produse gratuite persoanelor care scriu recenzii apreciate de alți utilizatori pe Amazon.

În luna iunie, Competition and Markets Authority din Marea Britanie (un fel de Consiliul Concurenței în România) a solicitat rețelei de socializare să realizeze o investigație proprie asupra acestor grupuri, scrie startupcafe.ro.

" "

Pentru investigația sa, reprezentanții Which? au intrat în 10 grupuri de Facebook, în căutarea de recrutori care oferă bunuri utilizatorilor care scriu recenzii false pe Amazon. Potrivit celor implicați în investigație, într-o perioadă de 30 de zile, recrutorii au adăugat mai mult de 55.000 de postări pe grupurile de Facebook, prin care ofereau produse gratuite persoanelor care scriu recenzii apreciate de alți utilizatori pe Amazon.

Solicitarea autorităților din luna iunie a fost trimisă și către eBay, dar Which? spune că a găsit un singur anunț prin care un utilizator vindea recenzii de cinci stele, în ultima sa investigație.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *