Skip to content
Politică

Zeci de persoane reținute în Berlin după un marș neonazist

dailytimes.com.pk

Zeci de persoane au fost reținute duminică în Berlin după ce participaseră la un marș neonazist.

Mai precis, poliţia din capitala Germaniei a anunţat că 39 de oameni au fost reţinuți în urma marşului de extremă dreaptă pentru comemorarea a 30 de ani de la moartea fostului lider nazist Rudolf Hess, relatează Mediafax, citând The Associated Press.

Peste 500 de neonazişti au încercat să meargă către fosta închisoare din districtul berlinez Spandau, unde Rudolf Hess a fost găsit mort în 1987, strangulat cu cablul unui prelungitor. Chiar dacă autopsia a stabilit că Hess se sinucisese, avocatul acestuia a susținut că adjunctul lui Adolf Hitler din NSDAP era prea bătrân și prea fragil ca să facă așa ceva, în timp ce fiul lui a mers pe varianta uciderii de către serviciul secret britanic MI6, pentru ca Rudolf Hess să nu dezvăluie încălcări ale legii comise de către MI6 în timpul războiului.

Marșul neonaziștilor a fost blocat de către diverși localnici și extremiști de stânga.

Dintre persoane reţinute de către poliţie, 35 participaseră la marşul de extremă dreaptă, în timp ce patru persoane luaseră parte la contramanifestație. Aproximativ 1.000 de poliţişti au fost detaşaţi pentru asigurarea ordinii publice.

Poliția cercetează 12 neonazişti pentru afişarea unor simboluri interzise. Celelalte persoane sunt anchetate pentru asalt, perturbarea liniştii publice, rezistenţă la reţinere, consum de droguri şi încălcarea legii privind adunările publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *