Zeci de primării au fost amendate din cauza morților de pe listele electorale

Pe listele electorale continuă să apară numele unor persoane decedate! Asta au scos la iveală mai multe controale ale reprezentanţilor Autorităţii Electorale Permanente la primăriile din ţară. Nereguli au fost descoperite la 55 de primării, care au fost avertizate sau amendate.

Se apropie alegerile prezidenţiale iar reprezentanții Autorității Electorale Permanente fac controale la primăriile din țară ca să vadă dacă autoritățile locale respectă legea electorală. Printre altele se verifică dacă numărul de alegătorilor corespunde cu listele electorale permanente. S-au descoperit nereguli la 55 de primării din toată țară, informează Digi24.ro

De exemplu, primăria localității Sânpetru din județul Brașov a primit o amendă de 1.000 de lei, iar cinci primării din județele Alba și Sibiu au primit avertismente.

Sancţiunile au fost date după verificările angajaţilor Autorităţilor Electorale Permanente, care au descoperit că primăriile nu au scos de pe listele de vot numele persoanelor decedate. Potrivit normelor în vigoare, radierea unei persoane decedate se face în 24 de ore de la înștiințare. Astfel, în Regiunea Centru, șase primării au primit sancțiuni și amenzi pentru nerespectarea legii, potrivit sursei citate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: