Skip to content
Constanța Știri locale

Zeci de restaurante de pe litoral, amendate de ANSVSA. În ce staţiuni sunt cele mai multe nereguli

Radio Vacanta

Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei au fost date de inspectorii sanitar-veterinari pe litoral în ultima săptămână. Cele mai multe nereguli au fost descoperite în Vama Veche, Eforie Nord şi Mamaia. Totodată, au fost retrase de la vânzare aproape 114 kilograme de carne, peşte şi fructe de mare.

Pentru unii agenți economici e mai presus să facă bani, iar inspectorii ANSVSA i-au sancționat dur pe aceștia, pentru că rolul nostru e să nu punem în pericol siguranța consumatorilor.

S-au dat sancțiuni în ultima perioadă de jumătoate de milion de euro doar acolo unde comercianții au încercat să pună în pericol sănătatea consumatorilor, unde erau condiții necorespuznatoare de igienă, ambalarea, manipularea produselor în condiții necorespunzătoare.

Dacă un bucătar știe regulile minime de igienă, atunci și cei din jur vor respecta aceste reguli, el fiind șeful în bucătărie. Vom modifica legislația privind aceste lucruri începând de anul acesta„, a declarat Mihai Ponea, director general ANSVSA, potrivit Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *