Zeci de studenţi din Iași au ales să muncească în vacanţă

Câteva zeci de studenţi ai Universităţii de Știinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) vor căpăta experienţă în domeniile de studiu în perioada vacanței.

Pe lângă cele 26 de posturi  oferite de Universitate, alte 21 de locuri de muncă au fost puse la dispoziție de companii private, partenere USV.

„Este cel de al patrulea an în care propunem tinerilor noştri astfel de activităţi. Am propus 26 de burse în cadrul Universităţii şi au fost depuse 38 de cereri. Salutăm şi partenerii din mediul privat care, de la an la an, oferă internship-uri studenţilor noştri, iată că în această vară sunt 21 astfel de programe”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale în cadrul USV Iaşi.

„Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USV Iaşi de a sprijini financiar atât studenţii cu performanţe ştiinţifice, cât şi pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile”, precizează reprezentanţii USV Iaşi.

Cei 26 de studenţi vor munci la spitalul medical veterinar al universităţii, în cele trei ferme didactice ale USV Iaşi şi în atelierele de microproducţie. Companiile implicate în proiect sunt:  Semtop, Crama Domeniile Avereşti și Agritehnica.

Studenții vor fi plătiți cu 3400 de lei pe lună, până pe 17 septembrie.

Sursa: ziaruldeiasi.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: