Skip to content
Politică

Zegrean aruncă BOMBA: ordonanța lui Toader este o tentativă de AMNISTIE TACITĂ! EXCLUSIV

inpolitics.ro

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, adevăratul obiectiv subteran al controversatei OUG privind revizuirea condamnărilor ”pe bază de interceptări sau protocoale”, inițiativă recent anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Nici mai mult, nici mai puțin, Zegrean avertizează că amintita OUG reprezintă, în realitate, ”o tentativă de amnistie tacită, pe ocolite, fiindcă, pe de o parte, se dorește ca cei condamnați să scape de sentințele definitive, în timp ce, pe de altă parte, se dorește și ca nimeni să nu mai ajungă să fie condamnat”. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Augustin Zegrean.

Tenebrele proiectului anunțat de ministrul Justiției  

”Îmi pun și eu o întrebare legitimă, având în vedere toate câte se întâmplă: oare de ce nu dau guvernanții o OUG în care să prevadă că, în România, nimeni nu trebuie să mai facă închisoare?! Ar fi mult mai simplu! Oricum, spre așa ceva se pare că ne îndreptăm. În realitate, această Ordonanță de Urgență anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, este o tentativă de amnistie tacită, pe ocolite, fiindcă, pe de o parte, se dorește ca cei condamnați să scape de sentințele definitive, în timp ce, pe de altă parte, se dorește și ca nimeni să nu mai ajungă să fie condamnat.

Scopul PSD-ALDE

Revizuirea este o instituție juridică prevăzută în Codul de procedură penală și absolut orice poate solicita această procedură în condițiile stipulate de lege. De ce am avea nevoie, prin ordonanță de urgență, de o altă formă de reglementare a unei proceduri deja existente în Codul de procedură penală? Coaliția PSD-ALDE a modificat, recent, Condul de procedură penală, în Parlament – de ce nu au făcut atunci toate aceste modificări? Acum ni se spune că OUG se referă la condamnările în baza protocoalelor SRI – păi, dacă protocolul a fost semnat cândva, la o anumită dată, ei vor spune că absolut toate condamnările au fost decise în baza protocolului și, pe cale de consecință, vor susține că trebuie să le revizuim pe toate; aici se vrea să se ajungă.

Nu contează că ai prins hoțul, ci doar cum l-ai prins!

Este o nouă vânzoleală a sistemului judiciar, ceea ce nu face deloc bine României, întrucât sistemul judiciar are nevoie de stabilitate. Am mai spus-o și o repet: în România nu mai contează că l-ai prins pe hoț, contează doar cum l-ai prins, ceea ce reprezintă o perspectivă cel puțin periculoasă”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Zegrean aruncă BOMBA: ordonanța lui Toader este o tentativă de AMNISTIE TACITĂ! EXCLUSIV

  1. In opinia Dvs! Nu contează daca esti sau nu vinovat! Daca ai căzut pe sistem si esti facut din probe false e de bine, nu? Nu stiu, nu înțeleg, cum ai putut sa fii președintele CCR? Iti este teama pt ce se poate descoperi si in curtea ta? Tu, ai o funda albă cu Base! Simt ca suferi ca nu esti in prim plan, si uite asa: mai scoți ceva pe Rât !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *