Skip to content
Politică

Zegrean îl pune la zid pe Tudorel Toader: Este regretabil că s-a ajuns aici!

agerpres.ro

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, lansează o serie de critici referitoare la adoptarea în Parlament a modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală și susține că nu era necesară schimbarea acestor legi care au fost adoptate de oameni foarte bine pregătiți în domeniul dreptului penal și în urma unor studii serioase.

„Nu aşa se fac codurile penale şi de procedură penală. Actualele coduri au fost redactate şi adoptate în urma unor studii serioase şi de oameni foarte bine pregătiţi în domeniul dreptului penal. De data aceasta, nu îl înţeleg pe domnul ministru al Justiţiei, care este profesor de drept penal, cum a reuşit să lase doi autodidacţi să facă Codul penal şi Codul de procedură penală. Este regretabil că s-a ajuns aici. S-a lucrat atât de mult la actualele coduri şi, în sfârşit, după ani de aplicare, lumea a început să le înţeleagă şi să le aprecieze în spiritul şi litera lor. Acum se fac praf”, a declarat Zegrean pentru Agerpres.

Politicienii care fac lucrurile astea ar trebui să se gândească în primul rând la oamenii cărora li se adresează codurile. (…) Legile trebuie să fie clare, trebuie să fie predictibile, trebuie să fie înţelese şi de un om care nu are pregătire juridică. Asta spune CEDO, nu spun eu, dar în România lucrurile astea nu contează. Este regretabil”, a mai spus fostul judecător CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *