Skip to content
Politică

Zegrean, predicție APOCALIPTICĂ: Toader va cere revocarea lui Lazăr, iar Iohannis va SEMNA! EXCLUSIV

Cetateanul.net
" "

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, ce se ascunde, în realitate, în spatele ”evaluării” procurorului general Augustin Lazăr.

Zegrean avertizează că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu face altceva decât să urmeze, pas cu pas, ”rețeta” brevetată cu succes în cazul mazilirii fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, cu largul concurs al CCR. Nici de această dată, președintele Klaus Iohannis nu are pârghii pentru a se opune acestei ofensive la baionetă. Vă prezentăm declarațiile lui Augustin Zegrean.

" "
" "

Ce urmează

”După toată povestea cu impunerea revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, cărarea este bătătorită! E mai mult decât evident ce face ministrul Justiției, Tudorel Toader: evaluare, propunere de revocare și, finalmente, revocarea procurorului general Augustin Lazăr. În ce temei? Curtea Constituțională a decis deja că președintele României nu poate refuza propunerea de revocare făcută de ministrul Justiției. Am spus-o și o repet: după această decizie a CCR, fiecare ministru care va veni la Justiție își va numi în funcții procurorii pe care-i vrea. Da, cărarea e bătătorită, știm prea bine ce urmează să se întâmple. Ne aflăm în aceeași situație ca și în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi.

Ce va face Iohannis

Desigur, scandalul va fi la fel de mare, dar iată că nu le pasă absolut deloc de aspectul acesta. Dacă Tudorel Toader va propune revocarea procurorului general Augustin Lazăr, președintele Klaus Iohannis va semna revocarea. De ce să se mai adreseze Curții Constituționale, dacă cei de acolo au decis deja că președintele nu poate refuza propunerea ministrului Justiției? Șeful statului știe prea bine ce îl așteaptă acolo. Nu se va mai ajunge la CCR, iar Augustin Lazăr va fi revocat.

Marele pericol

Cât despre dosarul privind gravele violențe săvârșite pe 10 august, eu v-am spus încă de săptămâna trecută – și unii s-au supărat pe mine, deși nu fac altceva decât să trag un semnal de alarmă! – că acest dosar se aseamănă, ca greutate și așteptări, cu Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei, motiv pentru care va fi îngropat, dezgropat, îngropat și tărăgănat 20-30 de ani, la fel ca dosarele amintite. Dacă nu se poate altfel, se schimbă procurori, se schimbă legi și tot va fi atins acest obiectiv! Metode se găsesc, fiți convins.

Cum s-au făcut bani frumoși cu imaginile Mineriadei

Nu vedeți că trei protestatari sunt deja puși sub acuzare, și, de partea cealaltă, nu vedem niciun jandarm care să aibă parte de un tratament similar? În definitiv, nu contează cum s-au comporat acei protestatari la miting, să fie sancționați în conformitate cu legea, însă observați că se începe cu protestatarii, nu cu jandarmii, și asta după toate imaginile și înregistrările pe care le-a văzut o lume întreagă! Și după Revoluție, dar și după Mineriada din ’90, au rezultat o serie de fotografii și înregistrări – puține, ce-i drept, nu câte sunt acum, dar totuși au existat! –, care nu au ajuns niciodată la dosare, fiindcă unii au făcut bani frumoși cu ele!”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *