Skip to content
Politică

Zegrean pune tunurile pe Jandarmerie: Vor să-i înspăimânte pe oameni să nu mai iasă în stradă! EXCLUSIV

agerpres.ro

Augustin Zegrean – fost președinte al CCR – a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre cel mai recent demers înaintat de Jandarmeria Română.

Amintim că Jandarmeria Română a sesizat, marți, DIICOT cu o plângere penală în care sunt acuzate fapte de împotriva ordinii constituționale în cazul protestului din 10 august, ceea ce se traduce prin faptul că în zece august s-ar fi încercat o lovitură de stat.

DETALII AICI: Jandarmeria Română, plângere la DIICOT în legătură cu protestele din 10 august

Astfel, confruntat cu această situație, Zegrean a adăugat, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, că ”este cu mult exagerat demersul Jandarmeriei”. Mai mult, fostul președinte al CCR a subliniat că după atâția ani de democrație reprezentanții Jandarmeriei ar trebui să înțeleagă că ”nu ne poate opri să ne manifestăm nemulțumirile”.

”Demersul acesta este pe principiul ”cea mai bună apărare a ta”, deci dacă toți au făcu atâtea plângeri penale, s-au gândit să facă și ei o plângere penală, dar cred că au exagerat pentru că un miting nu este o manifestare împotriva ordinii constituționale a statului. Ei au cerut ”Jos Guvernul” dar nu au dat jos Guvernul. Cuvântul este liber în țara asta. După atâția ani de democrație ar trebui să înțeleagă și ei că autoritățile și Jandarmeria în principal, în cazul de față, nu ne poate opri să ne manifestăm nemulțumirile. Nu înseamnă că dacă ceri jos Guvernul, ar fi o infracțiune împotriva ordinii constituționale.

Ar fi fost o infracțiune împotriva ordinii constituționale dacă s-ar fi cerut să se schimbe ceea ce nu se poate schimba prin Constituție, de exemplu caracterul național al statului sau forma republicană de guvernământ. Este cu mult exagerat demersul Jandarmeriei”, ne-a declarat acesta.

”Vor să-i înspăimânte pe oameni să nu mai iasă în stradă!”

Chestionat ce soluția consideră că va da DIICOT-ul în acest caz , Augustin Zegrean a replicat:

”DIICOT-ul va trebui să dea o soluție. Va trebui să analizeze plângerea și să dea o soluție. Acum instituțiile acestea ale Parchetului sunt bombardate pur și simplu cu sesizări, nu numai în privința celor întâmplate în 10 august, în general toată lumea vrea ca poliția sau Parchetul să le rezolve problemele. Nu toate sunt problemele sunt de competența și de atribuțiile Parchetului sau ale Poliției. Este o exagerare uriașă, probabil că vor să-i înspăimânte pe oameni să nu mai iasă în stradă, să nu mai participe la mitinguri sau să nu își mai scrie opiniile pe Facebook. Urmează acum să spună că și ăia care scriu pe Facebook comit infracțiuni împotriva ordinii constituționale. Este exagerat și este păcat că o instituție atât de solidă cum este Jandarmeria apelează la astfel de metode”, a conchis Zegrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *