Skip to content
Politică

Zegrean, reacție în legătură cu imunitatea șefului statului

CCR dezbate joi excepția de neconstituționalitate a senatorului PSD Gabriela Firea în legătură cu imunitatea șefului statului, excepție ridicată în procesul în care ea a contestat decizia Parchetului General de suspendare a anchetării președintelui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În acest context, președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a explicat joi că o decizie a judecătorilor constituționali cu privire la imunitatea șefului statului, o excepție pe această temă fiind ridicată de senatoarea PSD Gabriela Firea, are relevanță pentru următorii președinți ai României, notează agerpres.ro.

„Va avea relevanță pentru că nu se încheie lumea cu acest președinte. Vor mai fi președinți și de aici încolo”, a afirmat Zegrean înainte de ședința în care, printre altele, se discută și excepția ridicată de Firea.

Zegrean a evitat să dea un răspuns despre limitele imunității, recomandând jurnaliștilor să caute în Constituție, „care dă răspuns la toate întrebările”.

Președintele CCR a făcut trimitere la articolul 84 din Constituție când a fost întrebat dacă șeful statului nu are imunitate absolută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *