Zelenski mulţumeşte României, după ce Iohannis a promulgat legea pentru donarea sistemului Patriot către Ucraina

Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a mulţumit din nou României după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru donarea unui sistem Patriot către Ucraina, declarându-se recunoscător şi îndemnând ceilalţi aliaţi ai Kievului să furnizeze tot ajutorul promis în materie de apărare antiaeriană, în condiţiile în care Ucraina trebuie să facă faţă unor atacuri tot mai intense şi mortale din partea Moscovei, nu numai în estul ţării, ci din ce în ce mai des inclusiv în vestul îndepărtat al ţării.

„Astăzi, România a aprobat decizia de a furniza Ucrainei sistemul Patriot, iar eu îmi exprim recunoştinţa sinceră pentru acest lucru. Ne aşteptăm, de asemenea, ca partenerii noştri să furnizeze Ucrainei întregul pachet de apărare aeriană şi alte tipuri de asistenţă – exact pachetul convenit la summitul NATO de la Washington din iulie anul trecut”, a scris pe X preşedintele Volodimir Zelenski.

El a menţionat ajutorul României şi în discursul video adresat joi seara compatrioţilor.

„România a luat deja o decizie clară cu privire la sistemul Patriot pentru Ucraina. Această decizie a fost luată la toate nivelurile. Eu sunt recunoscător pentru ea”, a spus Zelenski.

Marţi, când Parlamentul României aprobase legea promulgată joi de preşedintele Iohannis, Zelenski menţionase de asemenea acest lucru în discursul său zilnic către compatrioţi şi mulţumise Bucureştiului spunând: „Ne bazăm pe (sistemul) Patriot, pe care România se pregăteşte să îl transfere. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistenţă din partea României. Acesta este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, ţara noastră, întreaga noastră regiune”, a afirmat Zelenski.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: