Skip to content
Internațional

Zelenski: Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia, iar acest lucru necesită un răspuns legal

news.ro

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis în mesajul zilnic către popor că armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi şi a lovit Mykolaiv. Liderul Ucrainei a mulţumit senatorilor americani care au aprobat în unanimitate rezoluţia prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului. Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia, iar acest lucru necesită un răspuns legal, mai spune Zelenski.

”Astăzi, am sărbătorit pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean. Şi m-am bucurat să văd cât de mulţi oameni au perceput cu căldură această sărbătoare, s-au felicitat pentru ea, au zâmbit şi au fost mândri de Ucraina”, a spus preşedintele ucrainean.

Zelenski a arătat că vrea să le mulţumească ”senatorilor americani care au aprobat în unanimitate rezoluţia prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului”.

”Puteţi lua orice zi din Ucraina – astăzi sau oricare alta după 24 februarie – pentru a vedea că nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia. Acest lucru chiar are nevoie de un răspuns juridic la nivel global. Şi nu există niciun motiv raţional pentru care o astfel de reacţie nu ar trebui să aibă loc, în special în Statele Unite”, mai afirmă el.

Despre evoluţia războiului, Volodimir Zelenski spune că ”numai în prima jumătate a acestei zile, şi numai la Kiev, au existat patru alarme aeriene”.

”Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi, a lovit Mykolaiv, a continuat o serie de atacuri brutale şi fără sens din punct de vedere strategic asupra Donbasulu.  Le mulţumesc tuturor celor care resping această teroare”, afirmă el.

Zelenski spune că a avut o altă reuniune a Statului Major al Comandantului Suprem Şef.

”Am analizat stadiul actual al furnizării de armament pentru apărătorii noştri, furnizarea de ajutor din partea partenerilor şi, în general, stadiul de implementare a Planului de apărare al Ucrainei, care a intrat în vigoare la 24 februarie”, afirmă liderul ucrainean despre reuniune, informează news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *