Zelenski: Ori susţii Rusia, ori susţii Ucraina. Acestea sunt alegerile/ Vă doresc pace. Nu vă pot dori război

Volodmir Zelenski / Twitter
Volodmir Zelenski / Twitter

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că alegerea este fie de a susţine Rusia, fie de a susţine Ucraina, menţionând că aceia care susţin Rusia nu sunt sinceri deoarece ar trebui să fie împotriva NATO şi Uniunii Europene, aşa cum este Rusia. El afirmă că acestor oameni le doreşte pace, nu le doreşte război, pentru că atunci ar înţelege ce greşeli fac.

Zelenski a fost întrebat, marţi, într-o discuţie cu jurnalişti români difuzată de Digi 24, ce părere are despre faptul că în unele ţări politica referitoare la Ucraina s-a schimbat, dar şi de faptul că în România şi în alte ţări se înregistrează o creştere a populismului şi ce ar transmite oamenilor care sunt tentaţi să creadă în astfel de politicieni.
“Oamenii pot vota orice. Oamenii sunt liberi, sunt liberi să voteze orice om şi ce partid pe care şi-l doresc. Asta e frumuseţea democraţiei. E puţin ciudat. Când îţi doreşti să fii în Uniunea Europeană, să ai valori comune cu Uniunea Europeană, să fii parte din NATO şi să spui da, suntem NATO, suntem aliaţi şi să vezi că unii oameni susţin narativa Rusiei. Pentru că nu poţi media lucrurile astea. Ori susţii Rusia, ori susţii Ucraina. Acestea sunt alegerile. E normal ca unii oameni să aleagă într-un fel şi alţii în alt fel, dar nu poţi să fii sincer, nu poţi cu sinceritate să fii în Uniunea Europeană, să fii în NATO, să ai rachete Patriot, să ai avioane F-16, F-35 pe care nu le-ai produs tu. Ce ai făcut tu pentru această protecţie?”, a afirmat preşedintele Ucrainei.
El a precizat că aceşti oameni nu îşi dau seama ce înseamnă NATO şi Uniunea Europeană şi care este preţul lucrurilor pe care le-au primit.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: