Skip to content
Internațional

Zelenski s-a întâlnit cu premierii din Polonia, Cehia și Slovenia: Cu astfel de aliați se câștigă războiul

Twitter

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a spus, marţi, jurnaliştilor, după întâlnirea cu premierii din Polonia, Cehia şi Slovenia, că având asemenea aliaţi va câştiga războiul, transmite The Guardian.

Zelenski a afirmat că Ucraina ”are cu adevărat încredere” în partenerii săi şi este ”100% asigurată” că se va ajunge la un rezultat pozitiv în urma întâlnirii cu prim-miniştrii polonez, ceh şi sloven de marţi la Kiev, potrivit CNN.

”Cel mai important este că avem cu adevărat încredere în aceşti lideri. Când vorbim despre garanţiile de securitate, despre viitorul nostru în Uniunea Europeană sau când vorbim despre politica de sancţiuni, suntem 100% siguri că orice discutăm, orice ar fi despre care vorbim, acest lucru va ajunge la un rezultat pozitiv pentru ţara noastră”, a spus preşedintele ucrainean.

”Cu astfel de aliaţi vom câştiga acest război”, a afirmat, marţi, Zelenski, în faţa jurnaliştilor prezenţi la Kiev, informează news.ro.

Comentariile preşedintelui Ucrainei au urmat unei întâlnirii extraordinare cu cei trei lideri ai UE – prim-miniştrii Poloniei, Republicii Cehe şi Sloveniei – care au făcut o călătorie periculoasă cu trenul la Kiev pentru a-şi oferi sprijinul.

În imaginile întâlnirii postate pe reţelele de socializare, Zelenski a fost auzit informând liderii UE despre cea mai recentă situaţie militară şi umanitară şi despre negocierile cu Rusia.

”Ei bombardează peste tot”, se aude spunându-le Zelenski.

”Nu numai Kievul, ci şi zonele de vest”, a adăugat acesta.

De asemenea, el i-a informat pe liderii europeni că trei brigăzi cecene au fost identificate în rândul forţelor ruse.

Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa pentru vizita lor, numind-o ”un semn puternic de sprijin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *