Zelenski: Ucraina îşi întăreşte poziţiile în regiunea Kursk a Rusiei

Sursa foto: Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că trupele ţării şi-au întărit poziţiile şi şi-au extins teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, la aproape două săptămâni de la începerea incursiunii lor, transmite Reuters.

Ucraina spune că a confiscat peste 80 de aşezări, pe o suprafaţă de peste 1.150 km pătraţi în Kursk, începând cu 6 august, în cea mai mare invazie în Rusia de după al Doilea Război Mondial.

Zelenski a spus că şeful armatei, Oleksander Sirski, a raportat că trupele ucrainene şi-au continuat avansul şi au luat şi mai mulţi militari ruşi ca prizonieri.

”Mulţumim tuturor soldaţilor şi comandanţilor care iau prizonieri militari ruşi şi aduc mai aproape eliberarea soldaţilor şi civililor noştri deţinuţi de Rusia”, a spus Zelenski într-o declaraţie, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

”Generalul Sirski a raportat şi despre consolidarea poziţiilor forţelor noastre în regiunea Kursk şi extinderea teritoriului stabilizat”.

Armata ucraineană a declarat în raportul său zilnic că trupele au avansat cu succes în continuare în Kursk, fără a oferi mai multe detalii. Raportase anterior un avans de 35 de kilometri.

Reuters nu a putut verifica în mod independent evoluţia de pe câmpul de luptă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: