Zetea: PSD vrea să înlocuiască regimul din ultimii 20 de ani al dreptei pentru a avea un președinte de stânga

Foto Gabriel Zetea PS News

Gabriel Zetea: “Traian Băsescu și Klaus Iohannis nu au fost pe măsura așteptărilor românilor”

Partidul Social Democrat își dorește ca, după 20 de ani, să vină cu un președinte de stânga. “Traian Băsescu și Klaus Iohannis, nu au fost pe măsura așteptărilor românilor”, a afirmat Gabriel Zetea, deputat PSD, astăzi, în fața presei, în Parlamentul României.

Membrii PSD aşteaptă un proiect comun de țară și, în viitor, candidați comuni, a mai spus Gabriel Zetea, adăugând că “orice poziție este negociabilă, într-o alianță”.

“Un proiect comun și asta, înseamnă un viitor, inclusiv candidați comuni. Atunci da, Partidul Social Democrat își dorește în numele unei asemenea Coaliții, să își promoveze propriul candidat, un președinte de stânga pentru România. Mai întâi, haideți să vedem dacă ne înțelegem, dacă nu vom avea candidați separați, este negociabil. (…). Orice poziție este negociabilă într-o alianță. Suntem parteneri. Trebuie să înțeleagă că au ceva de câștigat mergând împreună”.

Întrebat ce ar oferi PSD pentru ca liberalii să-l susțină pe Marcel Ciolacu la alegeri, Gabriel Zetea a răspuns:

“Întrebați pe dânșii că dânșii au insistat cu aceste ședințe de Coaliție în ultima perioadă, mai puțin Partidul Social Democrat. Eu  îi țin minte pe liberali și acum o lună de zile, când erau protestele agricultorilor și transportatorilor, nu țineau să fie ședințe de coaliție foarte multe. Acuma își doresc ședințe”.

Întrebat de PS News dacă social democrații îl susțin pe ministrul Barbu în declarația sa că a fost singur, fără ajutorul liberalilor, în zilele protestului agricultorilor, Gabriel Zetea a răspuns cu o întrebare:

“Este adevărat că i-ați văzut pe liberali în spațiul public în acea perioadă?”, adăugând că “România reușit să aibă o poziție și mai importantă la Bruxelles, în cadrul Comisiei Europene și să amâne inclusiv măsuri și norme luate înainte”.

“Partidul Social Democrat își dorește după 20 de ani, să vină în fața oamenilor cu o propunere corectă pentru funcția de președinte al României. Înțelegem cu toțîi că cele două mandate lungi de câte 10 ani de zile a celor doi președinți: Traian Băsescu și Klaus Iohannis, nu au fost pe măsura așteptărilor românilor. Așadar, noi ne dorim să venim, să facem această propunere a unui președinte de stânga, astfel încât să câștigăm încrederea”,a afirmat deputatul PSD.

Întrebat dacă în cadrul proiectului de țară, PSD exclude ideea de a îl susține pe Nicolae Ciucă sau alt candidat liberal la alegerile prezidențiale, Zetea spune:

„PSD vrea să înlocuiască regimul din ultimii 20 de ani al dreptei pentru a avea un președinte de stânga. România a evoluat la nivel general, dar nu suficient de mult, iar ca dovadă, românii nu sunt mulțumiți de cele două mandate și vedem nivelul de încredere pe care il au cei doi președinți”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: