Skip to content
Politică

Zgonea anunță ce se va întâmpla cu legea amnistiei și grațierii

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a dezvăluit care va fi soarta legii amnistiei și grațierii, în contextul în care acest subiect a revenit în atenția opiniei publice în urma dezbaterii de miercuri seara, dintre cei doi prezidențiabili.

Referitor la acest aspect, Zgonea a transmis că, după alegeri, proiectul Legii amnistiei şi graţierii va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei şi respins prin vot, adăugâd că a vorbit și cu premierul Ponta.

„Vorbind cu primul ministru mi-a spus că după ce se termină această perioadă de campanie electorală eu cred că trebuie să luăm acestă decizie şi să respingem acest proiect odată pentru totdeauna, astfel încât dacă vrem să iniţiem un proiect de amnistie şi graţiere pe principiile europene moderne el trebuie să fie iniţiat doar de Ministerul Justiţiei.”, a afirmat Valeriu Zgonea în cadul unei emisiuni locale.

 

2 comentarii la “Zgonea anunță ce se va întâmpla cu legea amnistiei și grațierii

 1. Marin Dumitrescu
  25 mins ·
  Ineului Organizatia shared Andreea Paul (Vass)’s photo.
  November 12 at 12:51pm ·

  Eremia Mihail‎PSD Timisoara
  DAȚI MAI DEPARTE SA ȘTIE TOȚI ROMÂNII: Dezastru! | Ce ascunde Victor Ponta românilor până după alegerile prezidențiale
  Postat in 12:03, vineri, 24 octombrie 2014
  victor-ponta1-300×158

  Victor Ponta refuză să prezinte românilor cifrele bugetare pentru 2015 deoarece acestea se bazează pe introducerea impozitului progresiv în urma eliminării cotei unice şi majorarea altor impozite, lucru care l-ar afecta electoral. Introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice este o soluție la îndemâna lui Victor Ponta pentru a acoperi cele 15 miliarde lei reprezentând pomeni electorale date în campania prezidențială. Victor Ponta a demonstrat atât în anul 2013 cât şi în 2014 că are în sânge introducerea de noi impozite şi taxe. Este posibil să ne trezim şi cu majorarea accizei la carburanți care să ducă la un preț de aproximativ 10 lei litrul sau majorarea impozitelor locale de 8 ori aşa cum este prevăzut într-un proiect de modificare a legilor fiscale. De fapt cine a introdus noi impozite și le-a majorat pe cele existente va proceda și în perioada următoare la fel, scrie stiripesurse.com

  Argumentele că Victor Ponta va renunța la cota unică de impozitare şi va majora accizele sunt următoarele:

  Victor Ponta încă de la instalarea la Palatul Victoriei nu şi-a ascuns intenția de a introduce impozitul progresiv în locul cotei unice. Singurul motiv pe care l-a invocat a fost opoziția PNL-ului. Victor Ponta în lipsă de soluții pentru acoperirea celor 15 miliarde lei si fără o opoziție în cadrul alianței îi va fi ușor să pună în aplicare ceea ce gândește de mult timp.
  Toate indexările de pensii, majorările cheltuielilor sociale şi a celor cu bunurile şi serviciile s-au bazat pe introducerea de noi impozite şi taxe şi pe majorarea celor existente şi nu pe reducerea evaziunii fiscale. În perioada 2013-2014 sub guvernarea Victor Ponta s-au introdus 36 de noi impozite şi măsuri care au dus la majorarea impozitelor existente.

  Sub guvernarea Victor Ponta, România a înregistrat cel mai negru eșec după 1989. În condițiile celei mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, a introducerii de noi impozite şi a majorării celor existente, s-au făcut 6 rectificări bugetare negative, sacrificându-se investițiile cu efecte devastatoare asupra locurilor de muncă din sectorul privat. Rectificările negative făcute de Victor Ponta au avut ca şi cauză principală proasta încasare a veniturilor bugetare dar şi creșterea evaziunii fiscale. Sub guvernarea lui Victor Ponta evaziunea fiscală a ajuns în 2013 la 20 miliarde euro potrivit estimării Consiliului Fiscal. Este clar că Victor Ponta nu este în stare să reducă evaziunea fiscală şi va face ceea ce știe mai bine şi anume să introducă noi impozite și să le majoreze pe cele existente.
  Renunțarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv precum şi majorarea impozitelor existente va reprezenta un dezastru pentru români şi mediul de afaceri deoarece va avea ca efect reducerea locurilor de muncă din sectorul privat şi a puterii de cumpărare a populației.(nasul.tv)

 2. Nu stiu la ce televiziune locala faceti referire, dar l-am vazut aseara la basistii de la Realitatea, la insusi basistul sef Rares Bogdan. A fost in platou cu Predoiu. Pur si simplu Zgonea l-a umilit atat de rau pe Predoiu, incat Rares Bogdan se blocase cu replicile in gura. Stau si eu acum si ma intreb, daca matura Zgonea pe jos cu tine, al nu stiu catelea in ierarhia PSD, cum o vrea sasaitul asta de Predoiu sa fie Prim-ministru vreodata in viata asta ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *