Skip to content
Politică

Zgonea, deplasare exotică pe bani publici

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, împreună cu alți șapte deputați și șefa sa de cabinet, vor pleca într-o vizită de lucru în India, pentru o săptămână.

Parlamentul va plăti aproximativ 20.000 de euro pentru aceasă deplasare, doar pentru biletele de avion, în condițiile în care un bilet dus-întors la clasa business pe ruta Bucureşti – New Delhi costă 2.300 de euro de persoană la compania aeriană aleasă de Camera Deputaţilor, iar delegaţia este alcătuită din opt persoane, relatează Antena3.

Totodată, se adaugă și cazarea pentru două nopți care va fi decontată și diurna asigurată timp de șapte zile.

De asemenea, Camera Deputaţilor va deconta şi costul vaccinurilor şi al controalelor medicale. Dacă în mod normal vaccinul şi consultaţia costă 250 de lei de persoană, deputaţii cer 700 de lei pentru aceste servicii medicale.

Acestor sume li se adaugă cheltuieli de protocol în cuantumul a 1000 de dolari, dar şi banii pentru cadouri simbolice.

Costurile se ridică la aproximativ 30.000 de euro.

„Parlamentarii români sunt parlamentari europeni. Atunci când pleacă în afara Uniunii Europene, toţi parlamentarii români care ne reprezintă pe noi pleacă la clasa bussines, nu pleacă cu Dacia 1300”, este de părere Valeriu Zgonea.

În ultimele patru luni, Valeriu Zgonea a beneficiat de deplasări externe în valoare de 15.000 de euro.

1 comentariu la “Zgonea, deplasare exotică pe bani publici

  1. Un „pacalici”platit bine de la bugetul de stat.Imi putei spune ce calitati are acest zgonea,in afara faptului ca este membru psd?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *