Skip to content
Politică

Zgonea, despre siguranța cibernetică: „Nu suntem în stare să…”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a vorbit, joi, în cadrul dezbaterii „Securitatea cibernetică – de la protecţia individului la securitatea naţională”, despre posibilele soluții necesare pentru evitarea unui atac cibernetic.

Astfel, Zgonea a subliniat că securitatea cibernetică reprezintă un subiect important şi complex .

„În mediul complex în care trăim astăzi nu există nicio reţetă miraculoasă de eliminat posibilele riscuri la care suntem expuşi. (…) Suntem datori să identificăm soluţii viabile pentru prevenirea unor astfel de situaţii sub raport legislativ, instituţional şi organizatoric, printr-o mai bună exploatare a potenţialului tehnologiei informaţiei şi a comunicării, dar şi prin favorizarea inovării, creşterea economică şi progresul naţional. Un răspuns inadecvat la incidentele informatice poate duce la pierderea încrederii consumatorilor, prejudicierea materială a serviciilor şi periclitarea securităţii naţionale”, a afirmat Zgonea, la dezbaterea „Securitatea cibernetică – de la protecţia individului la securitatea naţională”, informează Agerpres.ro

Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că internetul influenţează viaţa, dar creează şi vulnerabilităţi şi insecuritate la adresa utilizatorilor.

„Instituţiile statului sunt într-o situaţie delicată, nu pot întotdeauna proteja tot, fiindcă aceste platforme sunt vitale”, a arătat el, punctând că pagubele provocate de programele de spionaj cibernetic sunt din ce în ce mai extinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *