Skip to content
Politică

Schimb de replici acide. Zgonea, îi răspunde lui Orban: „PNL face un joc politic!”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, îi răspunde, miercuri, după ce vicepreşedintele Camerei Deputaţilor,Ludovic Orban, a anunţat că PNL va sesiza Comisia juridică, motivând că preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a încălcat Regulamentul în conducerea şedinţei în care a fost luată în discuţie legea demnităţii.

Citește și: Orban, amenințare către Zgonea: PNL va sesiza Comisia juridică

Citește și: Scandal la Camera Deputaților pe tema legii defăimării

Astfel, Zgonea a declarat că grupul parlamentar al PNL face un joc politic, după care dă vina pe PSD, deşi liberalii sunt cei care au inventat cutuma care permite punerea pe ordinea de zi a proiectelor de lege care nu au raport, sub rezerva primirii acestuia, potrivit agerpres.ro.

„Ei îşi fac jocurile politice şi apoi dau vina pe PSD. PSD nu are nicio vină, să-şi găsească o majoritate şi să facă recomandări la regulament, astfel încât dumneavoastră să înţelegeţi ce se întâmplă. În acest moment, avem o mare problemă, nu putem să scoatem de pe ordinea de zi un proiect de lege care a fost introdus în baza cutumei pe care din 2005 încoace grupul PNL a inventat-o, punerea pe ordinea de zi sub rezerva primirii raportului. Ce înseamnă asta? Că se încalcă prevederile cu bună ştiinţă, cu acordul comitetului liderilor care fac ordinea de zi. Ei trebuiau să nu introducă pe ordinea de zi proiectele care nu au raport”, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

În același timp, Zgonea a adăugat că PNL vrea să facă din legea toleranţei, o lege importantă pentru România şi pentru societate şi care s-ar părea că este unică în spaţiul european, „o contrabalansare” la proiectul de lege care a creat rumoare în spaţiul public referitor la prevenţia în sănătate şi în privinţa căruia sunt în defensivă.

„Atunci au găsit acest instrument şi au găsit dimineaţă cuiul lui Pepelea, vezi Doamne, că pentru prima dată în istoria Parlamentului un proiect de lege a venit de la Comisia juridică şi de la cea a drepturilor omului cu câteva ore înainte de începerea plenului, chestiune pe care ei au discutat-o şi au aprobat-o în Biroul permanent sub rezerva primirii raportului. Altfel, nu era nimeni inconştient. Este un joc politic şi mie îmi pare rău că, în loc să vedem ce se întâmplă cu această lege şi care sunt valorile ei, discutăm pe fond. Pe fond, regulamentul bate cutuma, trebuie să fim corecţi şi să respectăm regulamentul, iar eu nu am altceva de făcut decât să accept pauza de consultări urmând ca după aceea să convoc un Birou permanent în care comitetul liderilor să propună o nouă ordine de zi”, a încheiat Zgonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *