Skip to content
Politică

Zgonea, reacție privind secțiile de votare din străinătate

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea,este de părere că numai o hotărâre a Biroului Electoral Central  va clarifica dacă se pot înființa sau nu secții de votare suplimentare în străinătate.

„Toate instituțiile statului au obligația să respecte legea. În acest moment, legea 370 pe 2004 spune foarte clar: al doilea tur de scrutin are loc în aceleași secții de votare și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur. Cine credeți că își poate asuma încălcarea legii fără să suporte consecințele ? Decizia domnului Corlățean este tocmai una care vine să tragă acest semnal de alarmă. Comunicatul transmis de BEC vineri seară, după aparițiile publice pe acest subiect, ale lui Băsescu și Iohannis, care acționează din nou în tandem, nu are valoare juridică”, afirmă Zgonea, prin intermediul unui  comunicat de presă.

Zgonea transmite că românii din diaspora vor putea  vota și speră să o facă în număr cât mai mare.

„Românii din diaspora vor putea vota și sper să o facă în număr cât mai mare. Numărul cabinelor de vot este practic dublat, personalul din secții este suplimentat, formularele anti-fraudă pot fi descărcate de pe Internet și completate în afara secției, toate aceste măsuri vor facilita accesul la vot pentru toți românii, indiferent unde s-ar afla și toate aceste măsuri sunt în limitele legii. Cu legea nu te joci. Prin hotărârea 4/ 2014 a BEC-ului care interpretează același articol 54 din Legea 370/ 2004, BEC nu spune nimic de înființarea de noi secții de votare. BEC trebuie să clarifice această chestiune printr-o nouă hotărâre”, a declarat Valeriu Zgonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *