Skip to content
Politică

Zgonea și Tăriceanu, puși la zid. Cine le cere demisia

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu, sunt acuzați că ar fi încălcat o decizie a CCR și prin urmare li se cere demisia.

Astfel, pe motivul că ar fi ascuns intenționat decizia CCR prin care numirea lui Ion Anton la Curtea de Conturi a fost declarată neconstituțională și astfel ar fi creat un prejudiciu material acelei instituții, viceliderul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Tinel Gheorghe, ar dori demisia celor doi lideri,  informează agerpres.ro.

De asemenea, Gheorghe a precizat joi că grupul PNL a anticipat comportamentul conducerilor celor două Camere din Birourile permanente reunite și a cerut încă din 16 septembrie 2014 rezolvarea în condițiile legii a numirii lui Ion Anton în funcția de consilier la Curtea de Conturi.

Avem deci un prejudiciu material creat prin menținerea lui timp de 11 luni în funcție și avem, pe de altă parte, o încălcare, un abuz în serviciu al celor doi președinți ai celor două Camere. Le cer public să demisioneze, pentru că este o gravă încălcare a atribuțiilor și a competențelor domniilor lor. Cei doi președinți, în calitatea lor stabilită conform Regulamentului celor două Camere, conduc ședințele Birourilor permanente reunite și au obligația să dispună respectarea termenelor legale și încadrarea în termenele legale. Este o obligație care decurge din textul constituțional transpus în regulamentul celor două Camere”, a spus liberalul.

Este vorba de respect față de lege. Este un prejudiciu material creat — aproximativ 150.000 de lei. O să vedeți în răspunsul dat de domnul Nicolae Văcăroiu, care trebuia să-l suspende pe domnul Anton Ion, avea această obligație. Dânsul se apără invocând o scrisoare adresată în 29 octombrie 2014 celor două Camere, cerându-le imperativ să pună în practică decizia CCR. Însă, după părerea mea, nu-l absolvă de vinovăție pe domnul Văcăroiu„, a mai spus deputatul liberal.

El a explicat că prin decizia CCR 514 din 8 octombrie 2014 numirea lui Ion Anton la Curtea de Conturi a fost declarată neconstituțională, decizie care a fost pusă în practică abia în septembrie 2015, adică după 11 luni.

În această perioadă, Anton Ion a fost remunerat. Eu m-am adresat domnului Văcăroiu și l-am întrebat dacă domnul consilier a primit indemnizație în această perioadă, dacă da, în ce calitate și la ce sume se ridică, cine răspunde pentru prejudiciul creat, cum se va proceda pentru recuperarea acestuia și dacă s-au dispus măsuri„, a menționat Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *