Skip to content
Politică

Zgonea, supărat pe comisiile parlamentare fără activitate

Lipsa de activitate a comisiilor a atras nemulţumirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care ar vrea să renunţe la ele. Printre comisii se numără cea pentru relaţia cu UNESCO, sau comisia pentru revoluţionari.

În ultimul an, Comisia pentru relaţia cu UNESCO a avut doar câteva şedinţe, printre care una desfăşurată pe teren, la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. Lipsa de activitate a comisiei a stârnit nemulţumirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Comisiei, senatorul Traian Igaş, susţine că activitatea a fost una intensă şi că preşedintele Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să o cunoască.

Nu este singura comisie care a intrat în vizorul lui Zgonea. Preşedintele camerei a criticat şi activitatea comisiei pentru Revoluţionari.

Deputatul Nicolae Mircovici, membru al comisiei explică totuşi că nu se poate renunţa la ea, pentru că funcţionează în baza legii.

Pe lângă cele două comisii, în Parlament mai funcţionează şi altele care duc lipsă de activitate. Comisia pentru revizuirea Constituţiei a avut anul trecut doar două şedinţe, în timp ce Comisia pentru integrare europeană dintre Parlamentul Romaniei şi cel al Republicii Moldova nu a avut nicio şedinţă în 2015, potrivit antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *