Skip to content
Politică

Zi cu emoții pentru Alexandru Vișinescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca, miercuri, un nou termen în dosarul în care fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, a fost condamnat în prima instanţă la 20 de ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tratamente neomenoase. Sentinţa a fost dată pe 24 iulie 2015 de Curtea de Apel Bucureşti, însă Vişinescu a atacat decizia cu apel.

Avocatul lui Alexandru Vişinescu a susţinut la termenul de miercuri, de la ICCJ, că fostul şef de penitenciar are nevoie de o expertiză psihiatrică, pentru a se vedea dacă avea sau nu discernământ atunci când a comis faptele de care este acuzat, informează romaniatv.net. Vişinescu este considerat responsabil pentru moartea a şase deţinuţi de la Penitenciarul Râmnicu Sărat.

Amintim că Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost trimis in judecata pe 18 iunie 2014, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor politici.

 

Citește și: Procurorii cer închisoare pe VIAŢĂ pentru torționarul Alexandru Vișinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *