Skip to content
Politică

Zi cu emoţii pentru contracandidaţii lui Dragnea

Miercuri este o zi cu emoţii pentru contracandidaţii lui Liviu Dragnea în cursa pentru conducerea Partidului Social Democrat (PSD).

Comitetul Executiv Naţional (CExN), care începe la ora 16:00, trebuie să hotărască dacă Dragnea rămâne candidat unic la scrutinul de pe 11 octombrie sau va avea contracandidaţi, potrivit hotnews.ro. Amintim că senatorii Şerban Nicolae şi Daniel Savu şi-au depus candidaturile, dar, potrivit regulamentului, ei nu îndeplinesc toate criteriile, neavând susţinerile formale din partea a cel puţin cinci organizaţii (cea pe care o reprezintă şi încă patru). Mai mult: marţi,  comisia electorală a PSD a respins candidaturile lui Nicolae şi Savu. Cu toate acestea, tot marţi, Florin Iordache (preşedintele comisiei) a declarat că pot exista derogări, lucru confirmat, în aceeaşi zi, de Liviu Dragnea.

Dragnea (preşedintele interimar al PSD) beneficiaza de un sprijin covârşitor la nivel naţional, potrivit comunicatelor emise de filiale. Savu a primit sprijinul organizaţiei sale, însă a declarat ca nu ştie dacă este sprijinit şi de alte filiale. Totuşi, senatorul de Prahova a precizat că a respectat regulamentul şi a trimis solicitări în acest sens către toate cele 42 de organizaţii, iar acest lucru îl va afla în urma şedinţei CExN de miercuri.

De cealaltă parte, Şerban Nicolae (care a pierdut sprijinul organizaţiei sale, din Mehedinţi, în favoarea lui Liviu Dragnea), a declarat că nu a mai solicitat acest sprijin, după ce Dragnea a declarat în presă ca a sunat câţiva preşedinţi de filiale ca să le ceară sprijin pentru nişte candidaţi, dar aceştia s-au supărat pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *