Skip to content
Politică

UPDATE ÎCCJ, o nouă amânare/Zi cu emoții pentru Hrebenciuc. ÎCCJ ar putea da sentința

Cetateanul.net
" "

UPDATE 14:29

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat din nou pronunțarea în cazul dosarului privind retrocedările de păduri.

" "
" "

Următorul termen anunțat pentru dosarul în care sunt judecați Viorel și Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu și Ioan Adam este 9 mai, informează RomâniaTV.net.

 

———-

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) urmează să ia joi prima decizie în cazul dosarului de corupție al lui Viorel Hrebenciuc.

În acest caz mai sunt judecați și fostul deputat Ioan Adam, dar și fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, în ceea ce privește retrocedarea a 43.000 de hectare de pădure către Gheorghe Paltin Sturdza. Pronunțarea unei decizii în acest caz a fost deja amânată de 5 ori, conform Antena3.ro.

Ascultarea pledoariilor acuzării și a celor ale apărării a fost finalizată în data de 23 februarie, atunci când judecătorii au amânat pentru 9 martie luarea unei decizii. De atunci și până în prezent, pronunțarea a fost amânată succesiv.

Pentru majoritatea acuzaților din acest dosar, DNA  a cerut condamnarea pentru constituire sau aderarea la un grup infracțional organizat, faptă pentru care pedeapsa maximă prevăzută este de 10 ani.

Alte fapte pentru care mai este acuzat Viorel Hrebenciuc, dar și fiul acestuia, Andrei, sunt acelea de spălare de bani și complicitate sau instigare, fapte pentru care condamnarea maximă ar putea ajunge la 12 ani de închisoare, mai adaugă sursa citată.

În ceea ce privește retrocedarea, procurorii DNA afirmă că este vorba despre cea mai mare realizată vreodată în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *