Skip to content
Politică

Zi cu emoții pentru Neculai Onțanu

Zi cu emoții pentru primarul Neculai Onțanu. Edilul află astăzi dacă va fi arestat preventiv.

Potrivit referatului întocmit de procurori, Onțanu s-a ocupat personal de autorizaţia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei,  într-o zonă verde în care nu erau permise construcţiile.

Neculai Onţanu este acuzat de procurorii DNA că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi pentru retrocedarea 83.500 de metri pătraţi în sectorul 2. El ar fi primit terenul prin intermediul avocatei Loredana Radu, care, alături de o altă persoană, l-a cumpărat la un preţ mult redus.

Potriviti referatului procurorilor, avocata a revândut apoi jumătate din suprafaţa de 1.000 mp pe care o cumpărase ea, către Gabriel Oprea.

Preţul menţionat în contractul dintre Loredana Radu şi Gabriel Oprea este de 400 euro/mp, de şapte ori mai mic decât preţul plătit în aceeaşi perioadă pentru un teren din acelaşi lot şi care avea o documentaţie de urbanism similară şi mai puţin de jumătate faţă de valoarea minimă din Ghidul orientativ (care crescuse la 900 euro/mp la această dată).

“Relaţia apropiată dintre inculpatul Onţanu Neculai şi beneficiarul final al terenului, care l-a obţinut la un preţ mult inferior valorii reale, confirmă faptul că prin transferul iniţial al dreptului de proprietate s-a urmărit crearea unui beneficiu patrimonial indirect primarului sectorului 2”, susţin procurorii, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *