Skip to content
Politică

Zi cu emoții pentru patronii clubului Colectiv. Azi se judecă primul termen din dosar

Astăzi se va judeca primul termen în dosarul Colectiv, în camera preliminara, la Judecatoria Sectorului 4. Instanţa va decide ce pedepse vor primi patronii clubului.

Un număr de 139 de persoane, 11 unități spitalicești și 5 instituții s-au constituit părți civile în dosarul Colectiv, trimis joi în instanță de procurorii Parchetului General.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei trei patroni ai clubului Colectiv, George Alin Anăstăsescu, Costin Mincu și Paul Gancea sunt acuzați de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urma decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Totodată, patroana firmei de artificii va fi judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

Amintim că 64 de persoane au murit în incendiul din octombrie anul trecut din clubul Colectiv și peste 150 au fost rănite. Focul a izbucnit în timpul unui concert rock de la o instalație de artificii care a aprins buretele antifonat al sălii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *