Skip to content
Politică

Zi cu emoții pentru Titus Corlățean

Senatorii încearcă luni, pentru a treia oară, să demareze procedura pentru ridicarea imunităţii în cazul fostlui ministru de externe Titus Corlăţean, cupă ce primele două şedinţe ale Biroului Permanent s-au suspendat din lipsă de cvorum, potrivit realitatea.net.

Procuorii DNA vor începerea urmăririi penale a lui Corlățean pe motiv că a împiedicat votul pentru diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014.

Organizarea secţiilor de vot exclusiv în clădiri oficiale a fost una dintre stratagemele folosite de fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, pentru a-i împiedica pe românii din diaspora să voteze la alegerile prezidenţiale din 2014. Mai mult, Corlăţean a ordonat eliminarea unor secţii unde locuiesc comunităţi importante de români şi a dispus înfiinţarea unora în oraşe unde stau câteva zeci de conaţionali.

Fostul ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean, este în centrul unui dosar de corupţie: „Votul din diaspora”.

Concret, Titus Corlăţean este acuzat că ar fi dat mai multe note circulare şi ordine prin care ar fi limitat numărul cetăţenilor români care au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale din 2-16 noiembrie 2014. Motivul: românii din diaspora votau în mod tradiţional împotriva candidatului PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *