Skip to content
Politică

Zi cu ghinion în Ceahlău: două adolescente au fost luate cu SMURD-ul. Află din ce cauză

Sâmbătă a fost o zi cu ghinion în Masivul Ceahlău: două adolescente au fost luate cu ambulanţa SMURD. Află din ce cauză.

Două adolescente din Galaţi, de 16 şi, respectiv, 17 ani, s-au accidentat sâmbătă seară în Masivul Ceahlău, fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor, scrie antena3.ro.

Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, a declarat, duminică, presei că în primă fază au intervenit în cazul unei tinere de 17 ani care a suferit un traumatism la un picior în zona cascadei Duruitoarea.

„Din cauza echipamentului neadecvat, tânăra a suferit o cădere în urma căreia a rezultat un traumatism de gleznă şi genunchi la piciorul drept. După acordarea primului ajutor şi imobilizarea membrului, tânăra a fost transportată în staţiunea Durău şi predată echipajului SMURD. În momentul în care autospeciala SMURD părăsea baza Salvamont, a trebuit oprită deoarece, pe acelaşi traseu, dar în zona Poiana Viezurii, o tânără de 16 ani, din acelaşi grup din Galaţi, a suferit un traumatism de membru inferior aproape identic şi tot datorat încălţămintei neadecvate”, a explicat şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Salvamontiştii i-au acordat şi acesteia primul ajutor şi au transportat-o la Durău unde, în jurul orei 21,30, ambulanţa SMURD a plecat cu cele două accidentate către spitalul din Piatra Neamţ.

Raul Papalicef a atras atenţia că acest tip de accidente este frecvent în perioadele ploioase, când rădăcinile arborilor devin extrem de alunecoase. Din acest motiv, turiştii trebuie să evite să calce pe rădăcinile arborilor şi, totodată, trebuie să aibă echipament corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *