Skip to content
Politică

Zi cu ghinion pentru Teatrul Nottara. Ce veste au primit astăzi

După ce si-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru, Teatrul Notarra primește astăzi încă o lovitură.

Astfel, acesta a rămas din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batiştei din Bucureşti, în care trebuia să îşi reia activitatea, a fost încadrată cu gradul I de risc seismic, atât conducerea Nottara, cât şi cea a ArCuB spunând că au aflat despre acest lucru în ultimul moment.

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a declarat în cursul zilei de astăzi, că a aflat, pe 30 decembrie 2015, că teatrul nu se poate muta în sediul ArCuB din strada Batişte, deşi ar fi avut o întâlnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Păun, chiar cu o zi înainte.

„Am aflat pe 30 decembrie, când urma să se voteze predarea în administraţie a ArCuB, aşa cum trebuia să se întâmple. Doamna a uitat să ne spună. Cine să creadă că în 29 decembrie, când ne-am întâlnit, nu a ştiut? Una dintre posibilele explicaţii ar fi că are Alzheimer‎ şi că ar trebui să îşi dea demisia sau că a făcut acest lucru din alte motive”, a spus Marinela Ţepuş.

Aceasta a adăugat că Teatrul Nottara va întocmi o scrisoare deschisă prin care va cere demisia Mihaelei Păun. „Doamna a reuşit să facă ce nu a făcut cutremurul din 1977 pentru Nottara – să îl scoată din activitate două luni”, a mai spus Marinela Ţepuş.

De asemenea, Marinela Ţepuş a spus că Primăria Capitalei (în subordinea căreia funcţionează şi ArCuB, n.r.) se luptă să îi găsească Teatrului Nottara un spaţiu stabil, într-un loc central, în care să poată desfăşura măcar 20 de spectacole. „Ştiu că se luptă şi sper ca până luni să aibă un răspuns”, a explicat Marinela Ţepuş, precizând că Teatrul Nottara va fi nevoit să renunţe la unele spectacole.

Totodată, conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar Naţional din Capitală, potrivit căruia, de două ori pe săptămână, în acest spaţiu să fie jucate două spectacole. În plus, o dată pe lună, actorii Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.

În plus, Teatrul de Comedie va găzdui, în 20 ianuarie, premiera spectacolului Nottara „Familie de artişti”, în regia lui Alexander Hausvater, după un text scris de Kado Kostzer şi Alfredo Arias şi tradus de Doru Mareş, conform unor surse citate de Realitatea.NET

1 comentariu la “Zi cu ghinion pentru Teatrul Nottara. Ce veste au primit astăzi

  1. Ce sa inteleaga tinerii frumosi si liberi din toate astea ??? Ca un teatru de mare renume se inchide, prin exigenta voit supradimensionata a unor organe ale statului, aidoma unei carciumi ordinare ! Deci, cum sa mai inteleaga ei care e diferenta ? Asa ca, hai la birt ! Bine, la alea care au scapat neinchise o data cu teatrul. Daca nu, hai in strada, ca s-o mai gasi ceva de dat jos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *