Skip to content
Politică

Zi de foc la ICCJ: peste 40 de inculpați, inclusiv 2 grei ai PSD, achitați într-un dosar DNA

debraila.ro

Miercuri a fost o zi de foc la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ): peste 40 de inculpați, inclusiv doi grei ai Partidului Social Democrat (PSD), au fost achitați într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Este vorba despre o achitare la fond, pronunțată de către completul format din judecătorii Horia Valentin Șelaru, Francisca Vasile și Daniel Grădinaru, în speța în care au fost trimiși în judecată fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș Constantin Nicolescu, trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, și alâi 41 de inculpați (cei mai mulți primari și viceprimari ai unor comune argeșene). Unul singur a fost condamnat, și chiar și acela cu suspendare, scrie Luju.ro.

Drăghici și Nicolescu au fost achitați pe „fapta nu există” într-o cauză vizând pretinse fapte de abuz în serviciu și folosire a influenței politice în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță.

Dosarul a fost început de adjunctul Laurei Kovesi, procurorul Călin Nistor, pe când era șeful DNA Pitești, el predând speța actualei șefe a DNA Pitești. Daniela Lupu. care i-a urmat in functie după ce Nistor a fost promovat la DNA – Structura centrală. Iar rechizitoriul a fost confirmat, din informațiile site-ului citat, de către adjunctul Secției a II-a din DNA, Paul Silviu Dumitriu.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *