Skip to content
Politică

Zi de FOC pentru liberali. PNL îşi alege preşedintele

epochtimes-romania.com
" "

Şefia PNL va fi disputată, astăzi, la Congresul Naţional al partidului, de către Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Liberalul Ludovic Orban, cu moţiunea „Partidul Naţional Liberal – Forţa Dreptei” şi secretarul general interimar Cristian Buşoi, cu moţiunea „PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!” sunt siguri rămaşi în cursă după ce moţiunea “Politica naţională – Calea liberală”, depusă de Viorel Cataramă nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului, condiţie necesară pentru a fi supusă dezbaterii şi votului în Congresul PNL.

" "
" "

Cei doi candidaţi rămaşi în competiţie au avut la dispoziţie o lună de campanie internă în PNL pentru a-şi convinge colegii să le acorde un vot de încredere. Ludovic Orban face apel la unitatea liberalilor pentru ca partidul să devină cea mai mare forţă politică din România şi să câştige viitoarele alegeri.

În cadrul Congresului PNL, cu participarea a 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția PNL, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

La Congres sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu-Quintus și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, potrivit RTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *