Skip to content
Politică

Zi de foc pentru nepotul lui Băsescu. Ce a decis DNA

" "

Zi de foc pentru nepotul fostului preşedinte al României Traian Băsescu. Ce a decis, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Dragoş Băsescu (fiul lui Mircea Băsescu, fratele fostului şef de stat), acuzat de trafic de influenţă.

" "
" "

Redăm mai jos documentul citat:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, a inculpaților:

BĂSESCU DRAGOȘ, aflat sub control judiciar pe cauțiune, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,

NISTOR CIPRIAN, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 13 martie 2014, inculpatul Băsescu Dragoș, beneficiind de ajutorul inculpatului Nistor Ciprian, i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către D.I.I.C.O.T., în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă și încă 500.000 euro, atât pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului.

În sprijinul acestor pretenții, inculpatul Băsescu Dragoș a lăsat să se creadă că are influență pe lângă organele judiciare respective și chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus.

Deoarece denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, inculpatul Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eșalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de evoluția dosarului.

Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *