Skip to content
Brașov Știri locale

Zi de foc pentru salvamontiştii din Poiana Braşov: 13 persoane au avut nevoie de ajutor

adevarul.ro

Salvamontiştii din Poiana Braşov anunţă, marţi, că au avut o zi plină, 13 persoane având nevoie de intervenţie. Salvamontiştii apreciază ca fiind îngrijorător faptul că trei accidente s-au în partea inferioară a masivului, care este închisă traficului din cauza stratului insuficient de zăpadă.

”Astăzi, 28.12.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 12 cazuri, totalizând 13 persoane care au necesitat îngrijire medicală şi transport, sau care au trebuit să fie evacuate. 6 persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă, dintre acestea 3 fiind predate structurilor SMURD/SAJ”, a transmis, marţi seară, Salvamont Poiana Braşov.

Salvamontiştii transmis că este îngrijorător faptul ca 3 accidente s-au petrecut în partea inferioară a masivului, care este închisă traficului din cauza stratului insuficient de zăpadă. ”Mai mult decât atât, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu şi a pârtiilor, adică după ora 16:30, s-a intervenit pentru evacuarea a 7 persoane şi coborârea lor în staţiune. Reamintim că toate pârtiile din partea inferioară a masivului sunt închise, iar coborârea trebuie făcuta cu telegondola Express”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia le recomandă turiştilor să se intereseze despre programul instalaţiilor de transport pe cablu, singurele cu care se poate coborî.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *