Zi decisivă la TAS. Aflăm dacă vom câștiga medalia de bronz la gimnastică, la Jocurile Olimpice

Sabrina Voinea
Sursa foto: Federaţia Română de Gimnastică

Ana Maria Bărbosu (18 ani) și Sabrina Voinea (17 ani) au fost dezavantajate de arbitraj în finala probei de gimnastică la sol, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, și își caută dreptatea la TAS.

Cele două au avut o șansă extrem de importantă la medalia de bronz, însă deciziile arbitrilor au influențat ierarhia finală.

Audierile au fost programate pentru azi, 10 august, la ora 09:00.

România și-a îndreptat contestațiile de la TAS împotriva Donatellei Sacchi, scrie golazo.ro.

Acesta a avut o dublă calitate în finala de la sol, în care au fost angrenate Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, fiind președintele comitetului tehnic feminin și președintele Superior Jury.

Acesta din urmă judecă fiecare contestație depusă de antrenoarele sportivelor din concurs.

La o zi distanță după ce România a depus contestație la TAS, Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a ales să fie parte comună cu arbitra din Italia, pentru a nu o lăsa expusă, mai scrie sursa citată.

Donatella Sacchi (65 de ani) este o fostă gimnastă, care a reprezentat Italia la Jocurile Olimpice 1976, de la Montreal, acolo unde Nadia Comăneci a scris istorie.

Azi, 10 august, Donatella Sacchi este așteptată să ofere lămuriri, online, în cazurile Voinea și Bărbosu.

Carmencita Constantin: „Noi am cerut să se acorde 3 medalii de bronz!”

Federația Română de Gimnastică a solicitat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) acordarea medaliei de bronz atât pentru româncele Sabrina Voinea și Ana Bărbosu, cât și pentru americanca Jordan Chiles, a declarat FRG, Carmencita Constantin.

”Noi am cerut medalie de bronz pentru toate trei (n.r. Sabrina Voinea, Ana Bărbosu și Jordan Chiles). Noi am cerut să se acorde trei medalii de bronz: americanca, pentru că e un drept câștigat și judecata se întâmplă după ce și-a câștigat acest drept și nu e vina ei că au fost greșeli de arbitraj. Noi vrem bronz, pentru că ambele sportive ale noastre au fost nedreptățite”, a spus Carmencita Constantin, pentru iAMsport.ro.

Președinta FRG a dezvăluit că toate cerințele României au fost respectate.

”Știm deja că tot completul de judecători este constituit. Din fericire, avem trei judecători, pentru că și asta a fost o emoție. Am cerut noi trei judecători. Absolut tot ce am cerut, am obținut, iar asta este un mare câștig”, a completat Carmencita Constantin.

Citeşte mai mult aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: