Skip to content
Politică

Zi decisivă pentru conducerea ALDE

alde.ro

Se anunţă o duminică pentru membrii Delegaţiei Permanente ALDE, ce se întâlnesc, azi pentru a fixa data Congresului la care urmează să fie ales un preşedinte unic al partidului. Deja există la nivel de partid, două tabere, una a coopreşedintelui, Daniel Constantin şi una a coopreşedintelui  Călin Popescu-Tăriceanu.

Şedinţa va începe la ora 13, la   la Palatul Parlamentului, iar la 15:30 va avea loe o conferinţă de presă,, la care a fost anunţată prezenţa ambilor copreşedinţi. ,potrivit adevarul.ro.

Întâlnirea are loc într-o atmosferă tensionată, deoarece există numeroase controverse între Daniel Constantin  Călin Popescu-Tăriceanu, ultimul îşi doreşte un congres cât mai rapid, la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce Constantin a susţinut ca alegerile interne să înceapă în teritoriu, urmând ca cei aleşi în organizaţiile judeţene să decidă cine va fi viitorul preşedinte al partidului.

Astfel, data Congresului ar putea avea loc la finalul verii  sau chiar în toamnă, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat , marţi, la Sibiu, că ”există o situaţie oarecum tensionată în ALDE”, care porneşte de la modul în care ar trebui organizate alegerile în partid, dar susţine că ”nu va exista niciun fel de vulnerabilitate şi vulnerabilizare a coaliţiei majoritare”, care este ”solidă”,  a mai spus Daniel Constantin.

În ultima perioadă,  31 de organizaţii judeţene ale ALDE s-au exprimat în favoarea numirii cât mai repede a unui preşedintem în unele filiale certurile dintre foştii membrii PC, susţinătorii lui Daniel Constantin, şi cei proveniţi din PLR, care îl doresc pe Călin Popescu-Tăricenu.

O bună parte din rezoluţiile adoptate de organizaţiile judeţene au fost t contestate în instanţă de tabăra foştilor conservatori, deoarece ar fi nestatutare.

Un asemenea caz, a vaut loc la organizaţia din Galaţi, liderul ALDE de acolo, Eugen Durbacă, a precizat, pe 3 martie că organizaţia a decis să propună organizarea Congresului conducerii formaţiunii după moddelul PNL.

Însă vinerea trecută, preşedintele executiv al ALDE Galaţi, Cristian Dima, a afirmat că organizaţia a decis să propună ca după Paşte să aibă loc congresul de alegere a preşedintelui formaţiunii.

  „Propunerea organizaţiei ALDE Galaţi este congres după Paşte şi apoi alegeri interne în organizaţiile locale. Durbacă nu a participat la şedinţa de ieri, dar cred că el are probleme în organizaţie, care nu au nicio legătură cu ALDE. Ce valoare mai are Durbacă în poziţia politică atâta timp cât principalii poli organizatorici importanţi ai fostului Partid Conservator au plecat la PSD. Trebuie cât mai urgent un congres, imediat după Paşte, pentru a aduce echilibru politic”, a afirmat Cristian Dima.

Au apărut şi zvonuri legate de intenţia lui Daniel Constantin de a pleca din ALDE cu un grup de parlamentari, care provin din fostul PC şi să formeze împreună un grup parlamentar al independenţilor,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *