Skip to content
Politică

Zi decisivă pentru Klaus Iohannis

Prezidențiabilul ACL ar putea afla astăzi ce se va întâmpla cu candidatura sa la scrutinul din această toamnă, dar și cu postul de primar al Sibiului, pe care îl ocupă în acest moment.

Klaus Iohannis ar putea afla astăzi dacă poate candida la alegerile prezidenţiale. Magistraţii reiau astăzi dezbaterile în procesul de incompatibilitate.  

În cazul în care ICCJ dă dreptate Agenţiei, Johannis îşi pierde funcţia de primar şi are interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani.

Prezidențiabilul ACL a explicat că nu va ţine cont de decizia justiţiei în cazul în care va fi una defavorabilă şi va candida oricum pentru fotoliul de la Cotroceni.

”Mâine vom ști mai multe dar va pot spune ca voi candida pentru că candidatura este depusă și voi fi buletinul de vot”, a precizat tranșant prezidențiabilul ACL, încercând să transmită că indiferent de decizia instanței, acesta va candida la alegerile prezidențiale din acest an.

Potrivit lui Johannis, „ceilalţi sunt mai îngrijoraţi”, iar el mai puţin. „Eu stau foarte solid cu acest caz, nu îmi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ulterior, intr-o declaratie acordata jurnalistilor la Palatul Parlamentului, Johannis a explicat ca „porneste de la premisa ca marti ICCJ va stabili un termen in 2015”.

Citește și: Iohannis continuă războiul cu ANI. Ce explicații oferă prezidențiabilul ACL


În anul 2013, ANI l-a declarat pe Klaus Iohannis incompatibil pe motiv că ar deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Citește și: ÎCCJ a decis. Când se va da verdictul pentru Iohannis

1 comentariu la “Zi decisivă pentru Klaus Iohannis

  1. Cata ipocrizie !!! Sa spui deschis si pe fata ca tu nu vei respecta hotararea instantei cand toata ziua ai gura plina de justitie si independenta acesteia ! Adica, vrea termen prin 2015, sa beneficieze si el de imunitatea inventata a Baselului. Mare caracter !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *