Skip to content
Politică

Zi decisivă pentru Marian Vanghelie la Înalta Curte

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă miercuri cererea lui Marian Vanghelie, prin care acesta solicită înlocuirea arestării preventive.

Potrivit Agerpres, primarul suspendat al sectorului 5 a fost arestat preventiv pe 14 martie fiind acuzat de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în 2007, Vanghelie a ajutat un om de afaceri să obțină numeroase contracte de lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei pentru care ar fi primit un comision de 20% din valoarea acestora.

Comisionul respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

De asemenea, anchetatorii au constatat că o parte din acest comision a fost plătit prin cedarea a două imobile în favoarea altor persoane din anturajul edilului.

Sursa citată susține că, în aceeași perioadă, Vanghelie și Mircea-Sorin Niculae au transferat sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de luare de mită, prin achiziționarea de bunuri mobile și imobile în scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *