Skip to content
Politică

UPDATE Ponta, în barou pentru încă o săptămână. Ședința s-a reprogramat

nineoclock.ro

UPDATE 14:50

Potrivit decanului Baroului București, având în vedere că Monica Macovei nu a putut fi prezentă la această ședință, decizia s-a amânat până pe 6 septembrie, când va avea loc o nouă întrunire a membrilor Baroului.

„A fost o cerere din partea Monicăi Macovei care a arătat motivat că nu poate fi prezentă și a solicitat să fie prezentă în viitor. Consiliului Baroului a fost de acord. Vom relua dezbaterile pe 6 septembrie, la o oră pe care o vom stabili ulterior. Colectivul de consiliu care a fost desemnat să întocmească un raport cu privire la problemele de drept pentru Victor Ponta a depus un raport pe care Consiliul Baroului și l-a însușit și totodată a fost invitat Victor Ponta, care și-a susținut poziția în apărare și a răspuns la întrebările consiliului”, a explicat Ion Dragne, decanul Baroului București., potrivit b1.ro.

UPDATE 13:36

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis Baroului Bucureşti o scrisoare prin care solicită reprogramarea pentru data de 5 septembrie a participării acesteia la şedinţa în care se discută excluderea lui Victor Ponta din avocatură.

———

Zi decisivă pentru avocatul Victor Ponta. Consiliul Baroului Bucureşti ar urma să ia în discuţie miercuri cererea privind excluderea din barou a lui Victor Ponta.

Săptămâna trecută, decanul Baroului Bucureşti, avocatul Ion Dragne, declara că, înainte de începerea şedinţei, Victor Ponta a depus un memoriu cuprinzând punctul său de vedere şi un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamaţie prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în Drept, precum şi o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curtea de Apel Bucureşti, scrie romaniatv.net.

Amintim că Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucureşti, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de ‘doctor în drept’, titlu care i-a fost retras.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *