Skip to content
Politică

Zi decisivă pentru Rovana Plumb

Miercuri va fi dezbătută și votată în plenul Camerei Deputaților motiunea simpla „PSD guverneaza la negru – Totul pentru PSD, nimic pentru cetatean”, initiata de PNL si adresata ministrului Muncii, Rovana Plumb, informeaza Agerpres.

Motiunea a fost depusa saptamana trecuta de liberali, subiectul acesteia vizand desfiintarea, prin OUG 86/2014, a Inspectiei Muncii si a Agentiei de Plati si Inspectie Sociala, in locul acestora urmand sa fie format, prin comasare, „un mutant”, si anume Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

„Doamna ministru, aceste institutii trebuie intarite, nu desfiintate prin diluare si politizare! De aceea, va solicitam abrogarea in regim de urgenta a art. 5 al OUG 86/2014, considerand ca aceasta prevedere incurajeaza frauda fiscala pe piata muncii si coruptia in sistemul de asistenta sociala si transforma Inspectia Muncii si Agentia de Plati si Inspectie Sociala in anexe ale PSD, cu caracter de ajutor social pentru somerii de partid”, se precizeaza in motiunea semnata de catre deputatii PNL.

Semnatarii motiunii ii cer ministrului Muncii abrogarea acelui articol din ordonanta, solicitandu-i sa nu promoveze hotararea de Guvern de formare a Agentiei.

„Sa nu uitam ca Inspectia Muncii are un rol decisiv in combaterea muncii la negru prin controlul tuturor categoriilor de angajatori, in legatura cu acordarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor fata de salariatii care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca. (…) In contextul in care, potrivit ultimei raportari a Ministerului Finantelor Publice, frauda fiscala pe piata muncii se ridica la 14,6% din PIB, adica aproape jumatate din incasarile totale la bugetul national, actiunea Guvernului de anihilare a Inspectiei Muncii, una dintre institutiile esentiale in combaterea fenomenului, este un act iresponsabil. In conditiile in care Inspectia Muncii a ramas ultima reduta in verificarea si aplicarea drepturilor lucratorilor, desfiintarea acesteia nu va face pe viitor decat sa incurajeze munca la negru”, se mai arata in motiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *