Skip to content
Politică

UPDATE Magistrații au decis. Câți ani de închisoare a primit Vișinescu

Update 11:30

Alexandru Vișinescu a  primit astăzi decizia definitivă din partea magistratilor.

Astfel, acesta trebuie sa se predea poliției fiind condamnat la 20 de ani de închisoare.

–––

 

Zi cu emoții pentru primul torționar comunist adus în fața justiției, Alexandru Vişinescu.

Astfel, torționarul Alexandru Vișinescu îşi află astăzi verdictul. Acuzarea a cerut să fie încarcerat pentru 20 de ani, pedeapsă primită deja în prima instanţă.

La ultimul termen din proces, Vişinescu nu a vrut să facă nicio declaraţie, pe motiv că e bolnav. Anchetatorii spun că fostul comandant de la Râmnicu Sărat ar fi vinovat de moartea a 12 deţinuţi politici, printre care şi Corneliu Coposu, potrivit realitatea.net.

În ultimul cuvânt Alexandru Vişinescu a cerut să fie achitat. A susținut că deținuții politici au murit din cauza vârstei.

Şi avocata lui Alexandru Vişinescu a găsit explicații pentru decesele deţinuţilor politici de la Râmnicu Sărat: era frig pentru că pereții închisorii erau groși, iar singurătatea i-a afectat pe mulți dintre ei.

Fostul comandant de la Penitenciarul Râmnicu Sărat a primit în primă instanţă 20 de ani de detenţie. Alexandru Vişinescu a fost găsit vinovat pentru că, în perioada în care era şeful închisorii, 12 deţinuţi politici au murit în chinuri groaznice. Aceștia au fost bătuţi crunt, înfometaţi şi lăsaţi fără medicamente, dacă se îmbolnăveau.

Ancheta a fost declanşată de Parchetul General în iulie 2013, la 50 de ani de la comiterea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *